Hans van Benthem
De Echte Bakker

Onze broodspecialiteiten

Als Echte Bakker ontwikkelen we regelmatig heerlijke nieuwe broden. Deze broden zijn gemaakt van de beste grondstoffen die alleen voor ons verkrijgbaar zijn. Kom eens langs. We laten u graag onze specialiteiten proeven.

GildeSpelt Extra

GildeSpelt Extra

Een uniek speltbrood met gezonde zaden zoals zonnebloempitten, lijnzaad en lupine. Vooral zonnebloempitten en lijnzaad bevatten veel nuttige onverzadigde vetzuren die een gunstig effect hebben op het cholesterol gehalte in uw  bloed. De combinatie van de ingrediënten zorgen voor een gezond brood met een heerlijke smaak. GildeSpelt extra bevat tarwegluten.

GildeKorn

GildeKorn

Het donkerste brood van Nederland is verrassend licht en fijn van structuur. De geroosterde mout geeft het brood een nootachtige smaak en de structuur wordt gevormd door het volkorenmeel. Andere granen zijn haver, gierst en rogge en we voegen gemalen lijnzaad, sesamzaad en zonnebloempitten toe.

GildeHaver

GildeHaver

GildeHaver is een stevig brood met een licht zoete smaak door de bakkershoning die we toevoegen. Het haver, de haverdesem en een mout op basis van haver geven dit brood een intense smaak. Met vier plakjes GildeHaver per dag krijgt u voldoende beta-glucanen binnen om uw cholesterol aanzienlijk te verlagen.

GildeGraan

GildeGraan

GildeGraan is van oorsprong een Frans brood en heeft in Frankrijk al meerdere prestigieuze prijzen gewonnen. We bakken dit brood met een wilde korst zodat de krakende versheid goed tot zijn recht komt. GildeGraan is gemaakt van tarwe, rogge, gerst en haver en we gebruiken zonnebloempitten, sesamzaad, lijnzaad en verschillende moutsoorten in ons recept.

BunderBrood

BunderBrood

BunderBrood zit boordevol calcium. Dit betekent dat je met drie sneetjes BunderBrood al 50% van je dagelijks benodigde hoeveelheid calcium binnen krijgt. En omdat het is gemaakt van meerdere granen en zaden bevat het zelfs meer belangrijke voedingsstoffen dan volkorenbrood. Bovendien bevat het ook nog veel gezonde Omega-3 vetzuren.

Zonnebloembrood

Zonnebloembrood

Een heerlijk en mals meergranenbrood gemaakt van tarwemeel, lijnzaad, sesamzaad, stukjes geroosterde hazelnoten en moutmeel. Aan de buitenkant zit dit vierkante brood vol met zonnebloempitten.

Speltbrood

Speltbrood

Speltbrood wordt steeds populairder en bekender. Maar wat is speltbrood precies en hoe gezond is het? Spelt wordt ook wel oergraan genoemd, dit is een graansoort net als tarwe en rijst. Bij spelt is de buitenste schil zo hard dat hij eraf gespeld moet worden, vandaar de naam. Want bij tarwe en rijst wordt de schil eraf  geraspt.

In speltbrood zit 10 tot 25% meer eiwitten dan in andere broodsoorten. Verder bevat deze broodsoort veel vitamine B en een groot aantal hoogwaardige onverzadigde vetzuren. Bovendien is spelt licht verteerbaar.

Spelt wordt biologisch verbouwd, en is dus ideaal voor mensen die slecht op andere broodsoorten reageren. Denk aan mensen met een tarwe-allergie.

Othmar donker

Othmar donker

Othmar donker is een door ons zelf samengesteld donker meergranenbrood. Uniek in de regio en alleen verkrijgbaar in onze eigen winkels.

Het onderscheid zich in een stoer karakter met een volle smaak, stevig afgebakken met een krokante korst. Het bevat oa. lijnzaad, zonnebloempitten, sesam en havervlokken. Het past in een koolhydraatarm dieet.

Andere specialiteiten

Krentenwegge

Krentenwegge

Vroeger was het in Twente de gewoonte dat na de geboorte van een kindje, aan de ouders een krentenwegge werd aangeboden. De krentenwegge werd aangeboden door familie, buren of vrienden. Dit was vaak een grote "wegge", die de ouders dan konden gebruiken voor het "kroamschudd'n". Dit betekende dat de mensen die op kraamvisite kwamen een heerlijke plak van deze 'wegge' kregen.

Tegenwoordig bakken wij nog steeds deze heerlijke krentenwegge, en wordt die naast de geboorte ook vaak gegeven als feestbrood tijdens de Kerst en Pasen.

Ootmarsumse moppen

Ootmarsumse moppen

Ootmarsum heeft zijn eigen koekje de "Ootmarsumse mop".  Een heerlijk kruidig roomboterkoekje, met cashewnoten. Lekker bij de koffie, en zeer verrassend van smaak.

U kunt deze moppen ook kado geven, dan verpakken wij ze in een leuk bijbehorend blikje, of doosje.

Adresgegevens